Meer resultaten voor wat is diabetes

   
 
wat is diabetes
 
Diabetes type 2: alles wat je moet weten over deze vorm van suikerziekte.
Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd en kent verschillende soorten. De bekendste zijn diabetes type 1 en diabetes type 2. Van de ruim 12, miljoen Nederlanders met diabetes heeft negen op de tien mensen diabetes type 2. Wat is diabetes type 2?
Wat is diabetes? Gezondheidsnet.
Ga maar na: Nederland telt naar schatting ruim 12, miljoen mensen met diabetes. Hieronder lees je wat diabetes is, hoe het ontstaat en hoe je kunt ontdekken of je zelf diabetes hebt. Bij veel mensen is diabetes beter bekend als suikerziekte.
Wat is diabetes? VUmc.
Is het moeilijk om af te vallen als je diabetes hebt? Kan ik een hypo oplossen met chocolade? Mag ik alles eten nu ik diabetes heb? Wat is de relatie tussen diabetes en vermoeidheid? Links over diabetes. Kinderen met diabetes.
Wat is diabetes? Diabetes Liga.
Uw browser is verouderd en wordt wegens veiligheidsredenen niet ondersteund. Upgrade uw versie van internet explorer http//windows.microsoft.com/nl-BE/internet-explorer/download-ie: of gebruik een andere browser zoals Google Chrome https//www.google.com/intl/nl/chrome/browser/desktop/index.html.: Wat is diabetes? Wat is diabetes? Diabetes is een aandoening die gekenmerkt wordt door een te hoog suikergehalte in het bloed.
Wat is diabetes? Stichting DIEP.
Wat is diabetes? Home Wat is diabetes? Diabetes is een stofwisselingsziekte met teveel glucose in het bloed. Omdat glucose een vorm van suiker is werd diabetes mellitus vroeger suikerziekte genoemd. Het hormoon insuline speelt een sleutelrol bij het op peil houden van de hoeveelheid glucose in het bloed, en dus bij diabetes.
Type 1 diabetes Over diabetes Diabeter: type 1 diabeteszorg.
Wanneer de bloedsuiker echt heel hoog is, kan iemand flink ziek zijn, flauwvallen of zelfs in coma raken. Wat zijn de symptomen van diabetes type 1 suikerziekte? Het is belangrijk om bij het vermoeden van diabetes type 1 snel naar de huisarts te gaan.
Wat is diabetes?
U bevindt zich hier.: Wat is diabetes? Diabetes Mellitus is een aandoening waarbij te veel glucose suiker in het bloed aanwezig is. Vroeger werd deze aandoening daarom ook wel suikerziekte genoemd. Elk mens heeft glucose in zijn bloed; het is een onmisbare brandstof voor het lichaam.
Diabetes mellitus Wikipedia.
Tegenwoordig wordt de pathogenese van diabetes nog wat beter begrepen en klasseert men de diabetes ook wel in een cel destructieve diabetes type 1, en cel-intacte diabetes type 2. Aangezien type 2 ten gevolge van westerse leefstijl overgewicht, weinig lichaamsbeweging steeds vaker bij mensen van onder de 50 optreedt, is de term ouderdomsdiabetes niet meer van toepassing.
Diabetes symptomen! Ins Outs Drogespieren.nl.
Wat is diabetes? Mensen met diabetes hebben een verstoorde bloedsuikerspiegel omdat zij te weinig of helemaal geen insuline aanmaken of ongevoelig voor insuline zijn. Er zijn twee vormen van diabetes; type 1 en type 2. Bij type 1 kan het lichaam helemaal geen insuline meer aanmaken, omdat de Eilandjes van Langerhans ontstoken zijn en niet goed functioneren; de insulineproductie is defect.
Diabetes insipidus Nederlandse Hypofyse Stichting.
Missie en doelstellingen. U bevindt zich hier: Home De aandoeningen Diabetes insipidus. Wat is het? Symptomen en klachten. Wat is het? Bij diabetes insipidus zijn de nieren niet in staat vocht vast te houden. Dit wordt veroorzaakt door een tekort aan antidiuretisch hormoon ADH, ook wel vasopressine genoemd.
Diabetes type 2 suikerziekte Voedingscentrum.
Ook als je op een dag meer beweegt dan normaal, moet je hier rekening mee houden. Als je insuline gebruikt is het verstandig om wat minder insuline te gebruiken óf wat meer te eten. Diabetes risicotest: www.kijkopdiabetes.nl. Eetmeter: hoeveel koolhydraten heb je gegeten?
Diabetes Nierstichting.
Wat veroorzaakt diabetes? Helaas is de oorzaak van diabetes nog niet precies bekend. Wel is het zo dat mensen met een ongezonde levensstijl of overgewicht eerder diabetes krijgen. Ook als diabetes al in de familie zit, heb je een grotere kans op diabetes.

Contacteer ons