Zoeken naar wat houd diabetes in

   
 
wat houd diabetes in
 
Wat is diabetes?
Wat is diabetes? De officiële naam voor diabetes is diabetes mellitus, in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd. Diabetes is een chronische stofwisselingsziekte die wordt gekenmerkt door onvoldoende of geen productie van insuline, waardoor het lichaam de bloedsuikerwaarden niet meer zelf in evenwicht kan houden.
Wat is diabetes? Stichting DIEP.
Diabetes woordenlijst ABC. Diabetes woordenlijst ABC. Diabetes type 2 suikerziekte educatie. Wat is diabetes? Home Wat is diabetes? Diabetes is een stofwisselingsziekte met teveel glucose in het bloed. Omdat glucose een vorm van suiker is werd diabetes mellitus vroeger suikerziekte genoemd.
Wat is diabetes? Gezondheidsnet.
Paul Poley Gepubliceerd: 27-10-2009 Gewijzigd op: 08-12-2016. Diabetes is een van de grootste volksziektes in Nederland. Ga maar na: Nederland telt naar schatting ruim 12, miljoen mensen met diabetes. Hieronder lees je wat diabetes is, hoe het ontstaat en hoe je kunt ontdekken of je zelf diabetes hebt.
Wat is suikerziekte en welke kenmerken heeft het?
Diabetes type 2. Diabetes type 2 oorzaken en gevolg. Bloedsuiker prikken bij suikerziekte. Hypo bij diabetes. Hyper bij diabetes. Diabetes bij dieren. Wat is suikerziekte. Suikerziekte, oftewel diabetes is een stofwisselingsziekte: de hoeveelheid suiker, oftewel glucose, in het bloed is te hoog.
Wat betekent diabetes mellitus? Diabetes CyberPoli.
Ervaringsverhalen van lotgenoten. Cyberpoli Diabetes Veelgestelde vragen Algemeen Wat betekent diabetes mellitus? Veelgestelde vraag: Wat betekent diabetes mellitus? Diabetes mellitus wordt ook wel suikerziekte genoemd. Als je diabetes hebt is de hoeveelheid suiker glucose in je bloed namelijk te hoog.
Wat is diabetes?
Insuline regelt de bloedsuikerspiegel. Diederik Jekel legt in deze video in 1 minuut uit wat diabetes is. Verschillende soorten diabetes. Diabetes heet ook wel suikerziekte. De meest voorkomende soort is diabetes type 2: negen van de tien mensen met diabetes hebben diabetes type 2.
Waaraan herken je suikerziekte? Wat kun je er aan doen?
Eén van de oorzaken van suikerziekte. Als je stofwisseling niet goed werkt doordat je suikerziekte hebt, wordt er in sommige gevallen geen insuline aangemaakt diabetes type 1 of de reactie van je lichaam op de aangemaakte insuline is niet optimaal diabetes type 2. In deze gevallen blijft het bloedsuikerniveau té hoog wat op de korte termijn voor ongemakken kan zorgen, en op de langere termijn zelfs erg schadelijk is voor je lichaam.
Wat is diabetes of suikerziekte en welke typen zijn er?
Wat is diabetes? Diabetes of suikerziekte is een chronische stofwisselingsziekte. Bij diabetes zit er te veel suiker in het bloed. Het lichaam kan de bloedsuiker niet op peil houden. De officiële naam van de ziekte is diabetes mellitus. Diabetes type 1 en 2 zijn het bekendst.
Wat is diabetes mellitus? VUmc.
Literatuur voor professionals in de diabeteszorg. Wat is diabetes mellitus? Diabetes is een chronische stofwisselingsstoornis, waarbij de hoeveelheid bloedglucose is verhoogd. Diabetes mellitus betekent letterlijk honingzoete doorstroming. De naam is ontleend aan één van de belangrijkste verschijnselen bij diabetes, namelijk de productie van grote hoeveelheden zoete urine.
Wat is diabetes? Medische informatie Diabetes CyberPoli.
Diabetes komt veel voor, vooral type 2. In Nederland zijn er ruim 830.000 mensen met diabetes; 90% hiervan heeft type 2, de rest heeft type 1 en een heel klein percentage heeft een andere vorm van diabetes. Wat gaat er nou precies mis bij diabetes?

Contacteer ons